Пасічний, Василь МиколайовичХорунжа, Тетяна ОлегівнаМаринін, Андрій ІвановичХрапачов, Олег ВікторовичПолумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна2020-06-162020-06-162019Патент на корисну модель № 135711 UA, МПК A23J 3/00 (2019.01). Білково-жирова емульсія з кров’ю / Пасічний В. М., Хорунжа Т. О., Маринін А. І., Храпачов О. В., Полумбрик М. М. ; патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u201901568 ; заявл. 18.02.2019 ; опубл. 10.07.2019, Бюл. № 13 2019.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31431Корисна модель належить до м'ясопереробної промисловості, а саме до виробництва комбінованих м'ясопродуктів. В основу корисної моделі поставлена задача створення рецептури білково-жирової емульсії з кров'ю широкого спектру використання, яка дозволяє стабілізувати структурно-механічні та органолептичні показники фаршів для виробництва варених ковбасних виробів консервованих без погіршення їх кольору. The utility model belongs to the meat processing industry, namely to the production of combined meat products. The utility model is based on the task of creating a formulation of protein-fat emulsion with blood of a wide range of uses, which allows to stabilize the structural-mechanical and organoleptic characteristics of minced meat for the production of cooked canned sausages without deteriorating their color.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівбілково-жирова емульсіярослинна сировинакровсироваткаяловичий білокprotein-fat emulsionvegetable raw materialsbeef proteinbloodwheyкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняБілково-жирова емульсія з кров’ю (Патент на корисну модель № 135711)Technical Report