Стійкість фінансового стану як чинник інноваційного розвитку підприємств - Дем'яненко, Інна Вікторівна; Олійник, В. М.; Олійник, Віктор Якович (My University, 2008)
Розглянуто методи оцінки фінансової стійкості підприємств з позиції забезпечення їх потреб у фінансових ресурсах. Виокремлено і вводяться в науковий оборот терміни «операційна санація» та «перманентна санація». Показано змістовність дій їх реалізації та впливу на здійснення інноваційно-інвестиційного процесу соціально-економічного розвитку.

The methods of assessment of financial stability of enterprises from the perspective of their needs for financial resources. Singled out and introduced into scientific use the term "operational reorganization" and "permanent readjustment." Displaying consistency of action for their implementation and impact on innovation and investment process of socio-economic development.
Keywords: діагностика; diagnosis; фінансова санація; перманентна фінансова санація; фінансова стійкість; фінансовий розвиток; фінансовий стан; інвестиційний розвиток; financial reorganization; permanent financial restructuring; financial stability; financial development; financial condition; investment development; кафедра фінансів