Цифрові бізнес-екосистеми: специфічні форми координації господарської діяльності в умовах цифрової економіки - Швед, Тетяна Володимирівна (My University, 2024)
Цифрові бізнес-екосистеми (ЦБЕ) формують нову модель координації господарської діяльності, що забезпечує підвищення інноваційності, ефективності взаємодії, доступ до нових ринків і зниження витрат завдяки спільному використанню ресурсів. Порівняно з традиційними структурами, ЦБЕ є гнучкішими, швидшими у прийнятті рішень і легше масштабуються, хоча управління ними ускладнюється різними інтересами учасників, потребою у стандартизації даних і забезпеченні кібербезпеки. Успіх функціонування таких екосистемзалежитьвідефективногоуправління, довіри та узгоджених цифрових стандартів.
Keywords: кафедра економічної теорії; бізнес-екосистема; кібербезпека