Бабанова, О. В.Бабанов, Ігор ГеннадійовичМихайлов, Валерій МихайловичПрасол, Світлана ВолодимирівнаШевченко, Андрій ОлександровичПрасол, С. О.2024-05-162024-05-162021Обгрунтування фізичної моделі взаємодії лектромагнітного поля з харчовим продуктом довільної форми / О. В. Бабанова, І. Г. Бабанов, В. М. Михайлов, С. В. Прасол, А. О. Шевченко, С. О. Прасол // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2021. – Т. 27, № 6. – С. 100–107.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43151У статті наведено обґрунтування фізичної моделі взаємодії електромагніт-ного поля з продуктом довільної форми за умов розміщення продукту в резона-торній камері з генератором для надвисокочастотного (НВЧ) нагрівання. Отри-мано фізичні рівняння для інженерних розрахунків напруженості електромаг-нітного поля та щільності внутрішніх джерел теплоти під час мікрохвильової обробки харчових продуктів довільної формиThe article substantiates the physical model of the interac-tion of the electromagnetic field with the product of arbitrary shape under the conditions of product placement in the resona-tor chamber with the generator for ultrahigh-frequency heating. Physical equations for engineering calculations of electromag-netic field strength and density of internal heat sources during microwave processing of foodstuffs of arbitrary shape were obtainedukultrahigh-frequency heatingphysical modelelectromagnetic fieldinternal heat sourcedielectric propertiesНВЧ-нагріванняфізична модельелектромагнітне полевнутрішнє джерело теплотидіелектричні властивостікафедра готельно-ресторанної справикафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвОбгрунтування фізичної моделі взаємодії лектромагнітного поля з харчовим продуктом довільної формиArticle