Компонентний аналіз монарди двійчастої (Monarda didyma) та її застосування у виробництві пікантних крекерів - Дзигар, Ольга Олександрівна; Даценко, Анна Володимирівна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2017)
Визначено компонентний склад монарди двійчастої та можливості її застосування при виробництві нового асортименту крекерів з пікантним смаком. Значний вміст антиоксидантних з’єднань дозволить використовувати монарду у якості природного антиоксиданту. The component composition of the monarda didyma and its possibilities of application in the production of a new assortment of crackers with a spicy taste are determined. Significant content of antioxidant compounds will allow the monard to be used as a natural antioxidant.
Keywords: монарда двійчаста; біологічно активні речовини; пряно-ароматична фітосировина; крекер; monarda didyma; biologically active compounds; spice-aromatic phyto raw materials; cracker; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів