Видалення фосфату з рідинної фракції анаеробного реактору і застосування його як добрива - Стабніков, Віктор Петрович; Решетняк, Людмила Расуловна (My University, 2005)
Показано можливість видалення фосфату з рідинної фракції анаеробного реактора міських водоочисних споруд за допомогою накопичувальної культури залізовідновлювальних бактерій при використанні гідроксиду заліза як джерела Fe(III). Наведено результати дослідження застосування отриманого фосфат-залізовмісного осаду як фосфорного добрива. The possibility of phosphate removal from liquid fraction from anaerobic reactor of municipal wastewater treatment plant by enrichment culture of iron-reducing bacteria with the ferric hydroxide addition was shown. The results of produced phosphate - iron precipitate application as phosphorous fertilizer were presented.
Keywords: залізовідновлювальні бактерії; фосфат; залізо; анаеробна ферментація; фосфорне добриво; iron-reducing bacteria; phosphate; iron; anaerobic fermentation; phosphorous fertilizer; кафедра біотехнології і мікробіології