Енергозберігаючі технології – інноваційний шлях розвитку харчової промисловості - Бевз, Вікторія Володимирівна (My University, 2010)
Харчова промисловість України є однією з провідних галузей народного господарства, що забезпечує населення країни продовольчими товарами. Одна з найгостріших проблем галузі — висока енергомісткість виробництва. Впровадження новітніх технологій збереження енергії в харчовій промисловості зменшить загальне використання енергоресурсів, забезпечить економічну безпеку держави, надасть змогу підприємствам досягти високої конкурентоздатності і призведе до зменшення забруднення довкілля.
Keywords: енергозбереження; energy savings; енергоефективність; інновації (харчова промисловість); energy; power-hungryness of production; energy-saving technologies; кафедра обліку і аудиту