Перетравлюваність білків організмом людини - Фурсік, Оксана Петрівна; Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2016)
Проаналізована інформація по здатності до перетравлення білків тваринного та рослинного походження. Дослідженнями встановлено, що білки тваринного походження засвоюються значно краще рослинних. Так, відомо, що білки м’яса, молока, риби, яєць засвоюються на 96-98%, в той час як засвоюваність білків рослинної сировини не перевищує 70-75%, а білків пшона дорівнює 60-65%. The information on the ability to digestion animal and plant origin proteins is analyzed. Studies have found that animal origin proteins are absorbed much better than plant origin proteins. It is known that proteins of meat, milk, fish, eggs are assimilated by 96-98%, while the digestibility of plant material protein does not exceed 70-75%, and protein of wheat is 60-65%.
Keywords: амінокислоти; дефіцит білків; рослинна сировина; м’ясна продукція; перетравлення білків; amino acids; deficiency of proteins; plant raw materials; meat products; digestion of proteins; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів