Фурсік, Оксана ПетрівнаСтрашинський, Ігор МирославовичПасічний, Василь Миколайович2018-05-212018-05-212016Фурсік, О. П. Перетравлюваність білків організмом людини / О. П. Фурсік, І. М. Страшинський, В. М. Пасічний // Перспективи розвитку м’ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали п’ятої міжнародної науково-технічної конференції, 7-8 листопада. – К. : НУХТ, 2016. – С. 47-48.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27476Проаналізована інформація по здатності до перетравлення білків тваринного та рослинного походження. Дослідженнями встановлено, що білки тваринного походження засвоюються значно краще рослинних. Так, відомо, що білки м’яса, молока, риби, яєць засвоюються на 96-98%, в той час як засвоюваність білків рослинної сировини не перевищує 70-75%, а білків пшона дорівнює 60-65%. The information on the ability to digestion animal and plant origin proteins is analyzed. Studies have found that animal origin proteins are absorbed much better than plant origin proteins. It is known that proteins of meat, milk, fish, eggs are assimilated by 96-98%, while the digestibility of plant material protein does not exceed 70-75%, and protein of wheat is 60-65%.uk-UKамінокислотидефіцит білківрослинна сировинам’ясна продукціяперетравлення білківamino acidsdeficiency of proteinsplant raw materialsmeat productsdigestion of proteinsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівПеретравлюваність білків організмом людиниOther