Зовнішня торгівля України та напрямки її розвитку - Кириченко, Ольга Миколаївна (My University, 2014)
Економічне зростання в більшості країн світу в значній мірі залежить від зовнішньої торгівлі. Для України зовнішня торгівля є важливим двигуном економічного зростання. При цьому від величини сальдо чистого експорту залежить не тільки стан платіжного балансу країни й ситуація на вітчизняному валютному ринку, але і здатність країни підтримувати економічну незалежність, підтримувати зовнішній державний борг на безпечному для країни рівні, запобігаючи досягнення критичних сум позик на світовому фінансовому ринку.
Keywords: напрямки розвитку; економіка; зовнішня торгівля; направления развития; экономика; внешняя торговля; directions; economy; foreign trade; кафедра економіки праці та менеджменту