Комплекси тризарядних катіонів металів з краун-етерами та їх екстракція органічними розчинниками - Сєдова, Ірина Миколаївна; Кроніковський, Олег Ігоревич (My University, 2023)
Робота присвячена дослідженню комплексоутворення в системі Ме3+ - 18- краун-6 - ССІзСООН з метою встановлення можливості використання її для селективного екстракційного вилучення та послідуючого визначення вмісту цих металів в об’єктах навколишнього середовища.

The work is devoted to the study of complex formation in the Me3+ - 18-crown-6 - ССИзСООН system with the aim of establishing the possibility of using it for selective extraction extraction and subsequent determination of the content of these metals in environmental objects.
Keywords: краун-етери; екстракція; метали; комплексоутворення; кафедра харчової хімії; crownethers; extraction; metals; complexation