Важливість поліненасичених жирних кислот для здоров’я людини - Топчій, Оксана Анатоліївна; Котляр, Євген Олександрович (My University, 2016)
За експериментально-клінічними дослідженнями, рослинні олії, які містять ліноленову кислоту в значних кількостях, володіють антиатеросклерозною, антиаритмічною, протизапальною та антиалергенною властивостями і можуть використовуватися для профілактики серцево-судинних хвороб, включаючи атеросклероз, стенокардію, аритмію, тромбоз, а також у терапії гострого та хронічного запалення. For experimental and clinical studies, vegetable oils containing linolenic acid in large quantities, have antyateroskleroznoyu, antiarrhythmic, anti-inflammatory and anti-allergic properties and can be used for prevention of cardiovascular diseases including atherosclerosis, angina, arrhythmia, thrombosis and in the treatment of acute and chronic inflammation.
Keywords: насичені кислоти; рослинні олії; омега-6; селекція; saturated acids; vegetable oils; omega-6; selection; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів