Дослідження характеристик ланцюгів транспортно - технологічної системи ліній фасування напоїв - Мироненко, Світлана Михайлівна; Ковальова, Наталія Ігорівна (My University, 2013)
Переміщення пляшок, банок, фасованої продукції в лініях фасування напоїв здійснюється з використанням транспортних систем, які в своєму складі мають спеціальні тягові елементи – ланцюги. Навантаження на ланцюги в сучасних високопродуктивних лініях фасування досягають великих значень. Це найбільш слабке місце систем транспортування, тому що ланцюги розтягуються, зношуються та іноді руйнуються, зупиняючи роботу машин ТТС. Тому обґрунтований вибір типорозміру ланцюга для визначених умов роботи є важливою задачею. Особливо це стосується багаторядних систем транспортування, машин, в яких використовується реверсивний рух, та машин, що мають декілька приводних механізмів. Move bottles, cans, packaged products in the beverage packaging lines is done using transport systems that are composed with special hauling items – chain. Load chain in modern high-performance packaging lines reach high values. This is the weak point of shipping, because the chains are stretched, worn out and sometimes break down, stopping machine operation PTS. Therefore, a reasonable choice of standard size chain for certain operating conditions is an important task. This is especially true multi-transportation systems, machines that use reverse motion, and machines with several drive mechanisms.
Keywords: ланцюг; несучий елемент; фасована продукція; жорсткість; інерційні параметри; тягове зусилля; натяжний пристрій; chain; packaged products; rigidity; inertiaparameters; tractiveeffort; clamp; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки