Українець, Анатолій ІвановичМаринін, Андрій ІвановичСвятненко, Роман СергійовичКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаБойко, Микола Іванович2017-07-172017-07-172016Дослідження впливу електромагнітної обробки на мікроорганізми молочної сироватки. / А. І. Українець., А. І. Маринін,Р. С. Святненко, О. В.Кочубей-Литвиненко, М. І.Бойко // Науковий вісник ХНТУСГ імені Петра Васеленка. - 2016 – Випуск 179. – С. 148-151https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25779Стаття присвячена дослідженню характеру впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на мікроорганізми в молочній сироватці. Встановлено, що при обробленні молочної сироватки імпульсними електричними полями в діапазоні напруженості 15…30 кВ/см та тривалості 30с спостерігали повна інактивація мікроорганізмів. The article investigates the nature of the impact of pulsed electric fields (IEF) on microorganisms in milk whey. Established that the cultivation of whey pulsed electric fields intensity in the range 15...30 kV/cm and length of 30 seconds was observed complete inactivation of microorganisms.імпульсне електромагнітне полеpulsed electromagnetic fieldкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра технології молока і молочних продуктівДослідження впливу електромагнітної обробки на мікроорганізми молочної сироваткиArticle