Спосіб охмеління пивного сусла (Патент № 70010) - Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Проценко, Лідія Василівна; Троценко, Павло Олександрович; Носенко, Володимир Єрофійович (My University, 2004)
Спосіб охмеління пивного сусла передбачає обробляння хмелю перед внесенням у сусло, яке проводять ультразвуковими коливаннями у режимі кавітації протягом 5-10 хвилин. A method for hopping wort provides for treatment of hops before incorporation into the wort being performed by ultrasound oscillations in the mode of cavitation during 5-10 minutes.
Keywords: хміль; обробка; ультразвукова кавітація; сусло; кафедра фізики та професійної безпеки; hор; treatment; wort; ultrasonic cavitation; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства