Управління власним капіталом в системі формування капіталу підприємства - Микитенко, А. М. (My University, 2014)
В умовах ринкової економіки проблема оптимального поєднання фінансових джерел із урахуванням їх обмеженості не має однозначного вирішення, що знижує ефективність управління капіталом підприємства. Власний капітал є важливим джерелом фінансування діяльності підприємства, запорукою його фінансової стійкості, високої ліквідності та платоспроможності. In a market economy the problem of optimal combination of funding sources, taking into account their limitations has unique solution, which reduces the efficiency of managing business. Equity capital is an important source of funding for the enterprise, securing its financial stability, high liquidity and solvency.
Keywords: ринкова економіка; фінансові джерела; капітал; прибуток; market economy; financial resources; capital; profit