Напрями формування системи безпеки інвестиційної діяльності підприємства - Басюк, Тетяна Петрівна (My University, 2016)
У статті приділено увагу таким напрямам побудови інвестиційної безпеки підприємства: системі інформаційного забезпечення інвестиційної діяльності, системі управління інвестиційними ризиками на підприємстві. Система інформаційного забезпечення як складова інвестиційної безпеки підприємства повинна містити показники, що формуються із зовнішніх та внутрішніх джерел. Управління інвестиційними ризиками проектів задля підвищення безпеки підприємства повинно передбачати два напрямки управлінського впливу на ризики в інвестиційній діяльності: 1) розробка і застосування заходів щодо зниження самого ризику (перерозподіл та/або додавання ресурсів, коригування календарного плану проекту, проведення додаткових досліджень та розвідки, коригування проектної документації та техніко-економічних показників; 2) розробка і застосування заходів щодо зниження наслідків ризику (страхування, залучення гарантів, залучення співінвесторів). The paper paid attention to such areas of construction investment enterprise security, information system investment, investment risk management system in the enterprise. Information Support System as part of the investment enterprise security should include figures generated from external and internal sources. Managing investment risk projects to improve security company must provide two areas of managerial influence the risks in investing activities: 1) the development and application of measures for the reduction of risk (redistribution and / or adding resources, adjusting the project schedule, more research and exploration, adjusting project documentation and technical and economic indicators, 2) the development and application of measures to reduce the consequences of risk (insurance, involvement of guarantors, attracting co-investors).
Keywords: економічна безпека; інвестиційна безпека підприємства; інформаційне забезпечення; інвестиційний ризик; economic security; the security of investment companies; information technology; investment risk; кафедра економіки і права