Шляхи підвищення енергоефективності цукрових заводів - Накемпій, Олена Костянтинівна (My University, 2018)
Виробництво харчової продукції вимагає значного споживання енергії, яку ми отримаємо за рахунок природних ресурсів. Бурякоцукрова промисловість є однією із стратегічно важливих галузей харчової промисловості України. Основним напрямом підвищення конкурентоспроможності виробництва цукрового буряка і цукру є зниження витрати енергетичних ресурсів, втрат сахарози і дотримання діючих вимог природоохоронного законодавства. В роботі проаналізовано матеріали досліджень по зниженню витрат енергетичних ресурсів при переробці цукрових буряків.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; енергоефективність; energy efficiency; цукрова промисловість; sugar industry