Ковтун, Каріна СергіївнаАрпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна2018-06-062018-06-062015Патент 101766 UA, МПК (2006.01) A23L 21/00 Спосіб виробництва холодної солодкої страви "шоколадна тапіока" / К. С. Ковтун, О. В. Арпуль; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 2015 03900 ; заявл. 23.04.2015 ; опубл. 25.09.2015, Бюл. № 18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27582Спосіб виробництва холодної солодкої страви включає підготовку сировини, приготування яєчно-молочної суміші, нагрівання суміші до 70…80 °C, додавання драглеутворювача, додавання в гарячу яєчно-молочну суміш розтертого какао-порошку з цукром, викладання в споживчу тару, охолодження до 15-20 °C. Як драглеутворювач використовують кульки тапіоки в кількості 6…10 % до загальної маси страви, технологічний процес приготування якого включає набухання в молоці, при співвідношенні 1:(1,3…2,5), протягом 10…14 год., за температури 18…25 °C. A method of production of cold sweet dish include the preparation of raw materials, preparing the egg-milk mixture, heating the mixture to 70...80 °C, add the gelling agent, add the hot egg-milk mixture pounded cocoa powder with sugar, teaching in consumer packaging, cooling to 15-20 °C. As tagliatelle, the tapioca balls are used in 6...10 % of the total mass of the food, the process of preparation which includes swelling in milk, at a ratio of 1:(1,3...2,5), within 10...14 h at temperature 18...25 °C.uk-UKдраглеутворювачяєчно-молочна суміштапіокаelly-forming agentegg-dairy mixtapiocaкафедра готельно-ресторанної справиСпосіб виробництва холодної солодкої страви "шоколадна тапіока" (Патент на корисну модель № 101766)Other