Багацька, Катерина ВолодимирівнаРозіна, Яна Едуардівна2015-09-282015-09-282015Багацька, К. В. Формування власного капіталу підприємств харчової промисловості: оптимізаційний підхід / К. В. Багацька, Я. Е. Розіна // Глобальні та національні проблеми економіки. - 2015. - № 4. - С. 776-780.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21647Досліджено джерела формування власного капіталу підприємств харчової промисловості. Проведено порівняльний аналіз структури власного капіталу вибірки середніх та великих підприємств зі структурою по харчовій галузі в цілому. Розглянуто вибірку підприємств харчової промисловості у вигляді умовного інвестиційного портфеля та запропоновано оптимізацію його структури на основі обмежень за допустимим рівнем ризику і та дохідності. Розроблено пропозиції щодо можливості використання запропонованого оптимізаційного підходу при виборі потенційних об’єктів для інвестування, а також при формуванні цільової структури капіталу відповідно до еталону, отриманого в результаті оптимізації. The sources of the food industry equity capital formation investigated. A comparative analysis of equity structure for sample medium and large enterprises and for the food industry structure was held. A sample of the food industry enterprises was considered. This sample is reviewed as provisional investment portfolio. We optimized its proposed structure that was based on restrictions of acceptable risk levels and return. We developed suggestions about possibility to use this proposed optimization approach in the choice of potential investment object, as well as the formation of the target capital structure according to the standard, derived from the optimization.uk-UKкапіталвласний капіталінвестиціїумовний інвестиційний портфельоптимізація портфеляcapitalequityinvestmentsprovisional investment portfolioportfolio optimizationкафедра фінансівФормування власного капіталу підприємств харчової промисловості: оптимізаційний підхідArticle