Дослідження впливу зміни швидкості теплоносія на процес комбінованого сушіння культивованих грибів - Бурлака, Тетяна Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович (My University, 2015)
Найбільші обсяги витрат теплової енергії потребує сушіння харчової продукції. Дотримання технологічних вимог має забезпечити одержання якісного напівфабрикату, проте процес сушіння супроводжуються збільшенням витрат енергії. Представляється доцільним вивчити і реалізувати на практиці можливість використання економічного з енергетичної точки зору суміщення двох фізичних механізмів сушки (конвекційного і інфрачервоного) і досягнення на цій основі подальшого істотного зниження енергоємності процесу зневоднення. The highest volumes of heat energy consumption require the drying of food products. Compliance with the technological requirements should ensure the receipt of a quality semi-finished product, but the drying process is accompanied by an increase in energy consumption. It seems expedient to study and realize in practice the possibility of using the economic from the energy point of view, the combination of two physical mechanisms of drying (convection and infrared) and achieve on this basis a further significant reduction in energy intensity of the dewatering process.
Keywords: радіаційно-конвективне сушіння; культивовані гриби; глива звичайна; опромінення; енергозатрати; швидкість теплоносія; radiative-convective drying; cultivated mushrooms; common muds; irradiation; energy consumption; coolant velocity; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв