Бурлака, Тетяна ВасилівнаДубковецький, Ігор ВолодимировичМалежик, Іван Федорович2018-06-052018-06-052015Бурлака, Т. В. Дослідження впливу зміни швидкості теплоносія на процес комбінованого сушіння культивованих грибів / Т. В. Бурлака, І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик // Зб. наук. пр. ВНАУ - "Технічні науки". — 2015. — Вип. 1 (89). — Том 1. — С. 76—82.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27560Найбільші обсяги витрат теплової енергії потребує сушіння харчової продукції. Дотримання технологічних вимог має забезпечити одержання якісного напівфабрикату, проте процес сушіння супроводжуються збільшенням витрат енергії. Представляється доцільним вивчити і реалізувати на практиці можливість використання економічного з енергетичної точки зору суміщення двох фізичних механізмів сушки (конвекційного і інфрачервоного) і досягнення на цій основі подальшого істотного зниження енергоємності процесу зневоднення. The highest volumes of heat energy consumption require the drying of food products. Compliance with the technological requirements should ensure the receipt of a quality semi-finished product, but the drying process is accompanied by an increase in energy consumption. It seems expedient to study and realize in practice the possibility of using the economic from the energy point of view, the combination of two physical mechanisms of drying (convection and infrared) and achieve on this basis a further significant reduction in energy intensity of the dewatering process.радіаційно-конвективне сушіннякультивовані грибиглива звичайнаопроміненняенергозатратишвидкість теплоносіяradiative-convective dryingcultivated mushroomscommon mudsirradiationenergy consumptioncoolant velocityкафедра процесів і апаратів харчових виробництвДослідження впливу зміни швидкості теплоносія на процес комбінованого сушіння культивованих грибівArticle