Ферментовані напої з оздоровчою дією - Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Мисан, Г. Ф.; Коваленко, Надія Констянтинівна; Підгорський, Валентин Степанович; Григоров, Юрій Григорович (My University, 2002)
Вчені Українського державного університету харчових технологій разом з АТ «Укрпиво», Інститутом мікробіології і вірусології НАНУ, Науково-дослідним інститутом геронтології АМН України та іншими установами провели комплексні дослідження щодо розробки сучасних технологій ферментованих напоїв. На підставі проведених у виробничих умовах науково-дослідних робіт можна також значно оптимізувати роботу відділень чистих культур мікроорганізмів, інтенсифікувати процес зброджування сусла, поліпшити санітарно-гігієнічні умови виробництва тощо. Крім того, використаний у дослідженнях системний аналіз технологічних процесів, дав змогу розробити математичні моделі окремих технологічних ділянок і за допомогою сучасної комп'ютерної техніки їх оптимізувати. Впроваджені заходи істотно поліпшують економічні показники роботи підприємств у цілому. Scientists Ukrainian State University of Food Technologies, together with JSC "Ukrpivo", Institute of Microbiology and Virology, National Academy of Sciences, Research Institute of Gerontology of Ukraine and other agencies conducted a comprehensive study on the development of modern technologies fermented beverages. Based on the results in a production environment research can significantly optimize branch of pure cultures of microorganisms to intensify the process of fermentation of wort, improve sanitary conditions of production and so on. Also used in studies of systems analysis processes, allowed to develop mathematical models of individual process areas and with the help of modern computer technology to optimize them. Implemented measures di ¬ substantially improve economic performance of the enterprise as a whole.
Keywords: ферментні напої; enzyme drinks; математична модель; pure culture of microorganisms; mathematical model; чиста культура мікроорганізмів; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства