Лінгвостилістичний аналіз концепту національна мова - Яременко, Світлана Андріївна (My University, 2007)
У статті окреслено розуміння значення єдиної мови для консолідації української нації на початку ХХ ст., наголошено на свідомому ставленні до літературної мови, наведено усталені публіцистичні вислови на позначення понять національно-мовної свідомості українців.

The article describes the understanding of the importance of a common language for the Ukrainian nation in the early twentieth century., Highlighted the conscious attitude toward literary language are established journalistic expressions denoting concepts of national consciousness of the Ukrainian language.
Keywords: всеукраїнська літературна мова; цілісність мови; суспільні функції національної мови; Ukrainian literary language; integrity of the language; social functions of the national language; кафедра гуманітарних дисциплін