Вплив різних форм селену на активність мікрофлори тіста - Антонюк, Марія Миколаївна; Герасименко, Лариса Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Устинов, Юрій Васильович (My University, 2004)
Досліджували вплив різних сполук селену на протікання мікробіологічних процесів у хлібному тісті. Отримані результати свідчать про інтенсифікацію процесу бродіння та можливість використання в якості збагачувачів хліба різних форм мікроелементу. Investigated the effects of different selenium compounds on the course of microbial processes in bread dough. These results suggest an intensification of the process of fermentation and the use of as a enricher of different forms of selenium.
Keywords: сполуки селену; мікробіологічні процеси; інтенсифікація; тісто; selenium compounds; microbial processes; intensification; bread dough; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів