Коваль, Ольга ВолодимирівнаПіддубний, Володимир Антонович2014-06-142014-06-142014Коваль, О. В. Особливості кінематики гравітаційних пристроїв у лініях пакування харчової продукції / О. В. Коваль, В. А. Піддубний // Новітні технології пакування : матеріали доповідей Х Науково-практичної конференції молодих вчених. – К. : НУХТ, 2014 - С. 47-49.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15113З аналізу фізичної основи переміщення вантажів у гравітаційних пристроях витікає, що можливості впливати на їхню кінематику можуть мати геометрія спуску і коефіцієнти тертя. Так запропоновано конструктивне впровадження, яке дозволяє реалізувати змінні значення сил тертя на основі поняття приведеного коефіцієнта тертя. From the analysis of the physical basis of gravity-moving devices, it follows that the ability to influence their kinematics can have geometry and slope coefficients of friction. So proposed a constructive implementation, which allows for variable values of friction force based on the concept of the reduced coefficient of friction.uk-UKкінематикалінія пакування харчової продукціїгравітаційні пристроїkinematicsgravitational deviceline packing foodкафедра мехатроніки та пакувальної технікикафедра готельно-ресторанної справиОсобливості кінематики гравітаційних пристроїв у лініях пакування харчової продукціїOther