Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаОмельченко, Марія Сергіївна2021-12-022021-12-022021Стукальська, Н. М. Наукове обґрунтування і розроблення новітніх технологій борошняних кондитерських виробів / Н. М. Стукальська, М. С. Омельченко // Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві ; Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі : матеріали міжнародних науково-практичних конференцій, 14–15 вересня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 124–128.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36694Перспективним напрямом покращення якості борошняних кондитерських виробів, розширення їх асортименту, а також надання функціональних та лікувально-профілактичних властивостей вважають використання нетрадиційної рослинної сировини у вигляді порошків, оскільки сушені ягоди є природними концентратами біологічно активних речовин. Тому об’єктом дослідження є технологія заварних тістечок з додаванням рослинної сировини, а саме порошку ожини та моркви при приготуванні начинки. Готові заварні тістечка з порошком ожини та морквяно-сирною начинкою мають високу органолептичну оцінку, підвищену харчову цінність.заварні тістечкаожинаорганолептична оцінкапоживна цінністьcustard cakesblackberriessensory evaluationnutritional valueкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїНаукове обґрунтування і розроблення новітніх технологій борошняних кондитерських виробівThesis