Наукове обґрунтування і розроблення новітніх технологій борошняних кондитерських виробів - Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна; Омельченко, Марія Сергіївна (My University, 2021)
Перспективним напрямом покращення якості борошняних кондитерських виробів, розширення їх асортименту, а також надання функціональних та лікувально-профілактичних властивостей вважають використання нетрадиційної рослинної сировини у вигляді порошків, оскільки сушені ягоди є природними концентратами біологічно активних речовин. Тому об’єктом дослідження є технологія заварних тістечок з додаванням рослинної сировини, а саме порошку ожини та моркви при приготуванні начинки. Готові заварні тістечка з порошком ожини та морквяно-сирною начинкою мають високу органолептичну оцінку, підвищену харчову цінність.
Keywords: заварні тістечка; ожина; органолептична оцінка; поживна цінність; custard cakes; blackberries; sensory evaluation; nutritional value; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції