Удосконалення пристрою для теплового оброблення ковбасних виробів - Магеровський, Назарій Дмитрович; Бабанова, Олена Ігорівна; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанов, Ігор Геннадійович (My University, 2024)
Пристрій для теплового оброблення ковбасних виробів відноситься до обладнання м'ясної промисловості і може використовуватися при виробництві м'ясопродуктів, в тому числі, ковбасних виробів. Зпроєктована дослідна установка для теплового оброблення ковбасних виробів дозволяє зменшити кратність повітрообміну і питомого повітряного навантаження за рахунок чого підвищується рівномірність розподілення повітряної та димоповітряної суміші в камері і зменшуються енерговитрати на оброблення

The device for heat treatment of sausage products belongs to the equipment of the meat industry and can be used in the production of meat products, including sausage products. The designed pilot plant for heat treatment of sausage products allows to reduce the frequency of air exchange and specific air load, due to which the uniformity of distribution of the air and smoke-air mixture in the chamber is increased and energy costs for processing are reduced
Keywords: м’ясна промисловість; технологічне обладнання; теплове оброблення; ковбасні вироби; meat industry; technological equipment; heat treatment; sausage products; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра готельно-ресторанної справи