Дослідження параметрів руху м'ясної сировини в круглих трубопроводах при пневмотранспортуванні - Беседа, Сергій Дмитрович; Литовченко, Ігор Миколайович (My University, 2014)
Одним із можливих варіантів транспортування м'ясопродуктів є використання трубопровідного транспорту. Цим способом за допомогою насосів транспортуються фарш, жир, кров тощо. Системи з використанням передувних баків застосовують у якості між операційного трубопровідного транспорту. Ці ємнісні пристрої періодичної дії використовують при транспортуванні рідин і шматкових продуктів, які не можуть перекачуватися насосом. Шматкові продукти транспортують без додавання води або у суміші з водою (частина води може досягати 50%). Параметри транспортування сировини залежать від тиску повітря, продуктивності компресора, довжини і конфігурації траси транспортування. One of the options is to use a meat transport pipelines. This method using pumps transported meat, fat, blood and so on. Systems using pereduvnyh tanks used in quality between operating pipelines. These capacitive devices batch used in the transportation of liquids and piecewise products which can not be pumped by the pump. Pieces of the products are transported without adding water or in a mixture of water (the water can be up to 50%). Settings transportation of raw materials depend on the air pressure, the performance of the compressor, length and configuration of the road transport.
Keywords: трубопровід; пневмотранспортування; м'ясна сировина; pipeline; pnevmotransportuvannya; raw meat; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв