Вплив мікрокомпонентів вихідної сировини на стабільність та сенсорну оцінку горілок і лікеро-горілчаних напоїв - Олійник, Світлана Іванівна (My University, 2022)
Застосування води підготовленої з визначеними раціональними показниками підвищує дегустаційну оцінку лікеро-грілчаних напоїв та їх стійкість. Представлено вплив мікродомішок на смаковий та ароматичний профіль спирту етилового ректифікованого сорту Люкс із зерної крохмалевмісної сировини. Наведено оптимальні значення катіонно-аніонного складу води підготовленої та мікродомішок спирту етилового ректифікованого, що дозволить об’єктивно оцінювати вихідну сировину та прогнозувати стабільність та сенсорну оцінку горілок і лікеро-горілчаних напоїв

The use of water prepared with certain rational indicators increases the tasting evaluation of liquor-warming drinks and their stability. The effect of micro impurities on the taste and aroma profile of ethyl rectified alcohol of the Lux grade from grain starch-containing raw materials is presented. The optimal values of the cation-anion composition of the prepared water and micro-impurities of rectified ethyl alcohol are given, which will allow to objectively evaluate the raw materials and predict the stability and sensory evaluation of vodkas and liquor-vodka drinks
Keywords: лікеро-горілчане виробництво; liquor-vodka production; напої; drinks; вода підготовлена; prepared water; спирт етиловий; ethyl alcohol; органолептичні показники; organoleptic parameters; мікрокомпоненти; microcomponents; стабільність; stability; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства