Олійник, Світлана Іванівна2024-05-162024-05-162022Олійник, С. Вплив мікрокомпонентів вихідної сировини на стабільність та сенсорну оцінку горілок і лікеро-горілчаних напоїв / С. Олійник // Наукові основи досліджень в техніці : кол. монографія. – Бостон : Primedia eLaunch, 2022. – С. 285–319.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43150Застосування води підготовленої з визначеними раціональними показниками підвищує дегустаційну оцінку лікеро-грілчаних напоїв та їх стійкість. Представлено вплив мікродомішок на смаковий та ароматичний профіль спирту етилового ректифікованого сорту Люкс із зерної крохмалевмісної сировини. Наведено оптимальні значення катіонно-аніонного складу води підготовленої та мікродомішок спирту етилового ректифікованого, що дозволить об’єктивно оцінювати вихідну сировину та прогнозувати стабільність та сенсорну оцінку горілок і лікеро-горілчаних напоївThe use of water prepared with certain rational indicators increases the tasting evaluation of liquor-warming drinks and their stability. The effect of micro impurities on the taste and aroma profile of ethyl rectified alcohol of the Lux grade from grain starch-containing raw materials is presented. The optimal values of the cation-anion composition of the prepared water and micro-impurities of rectified ethyl alcohol are given, which will allow to objectively evaluate the raw materials and predict the stability and sensory evaluation of vodkas and liquor-vodka drinksukлікеро-горілчане виробництвоliquor-vodka productionнапоїdrinksвода підготовленаprepared waterспирт етиловийethyl alcoholорганолептичні показникиorganoleptic parametersмікрокомпонентиmicrocomponentsстабільністьstabilityкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВплив мікрокомпонентів вихідної сировини на стабільність та сенсорну оцінку горілок і лікеро-горілчаних напоївThesishttps://orcid.org/0000-0003-4127-8247