Проблеми ідентифікації нематеріальних активів на прикладі програмного забезпечення - Греценко, А. Ю.; Чернелевський, Леонід Миколайович (My University, 2014)
Незважаючи на позитивний вплив нематеріальних активів на конкурентоспроможність суб'єктів господарювання, на багатьох підприємствах України цей вид активів майже не обліковується. Близько 90% нематеріальних активів не відображені у фінансовій звітності вітчизняних підприємств. Таким чином не проводиться капіталізація витрат на створення чи придбання нематеріальних активів. Отже, маємо низький рівень інвестиційної привабливості вітчизняних підприємств. Все це зумовлює необхідність дослідження сутності нематеріальних активів та коригування відповідних понять. Despite the positive influence of intangible assets on the competitiveness of businesses, many enterprises Ukraine this type of asset is accounted for barely. About 90% of intangible assets are not reflected in the financial statements of domestic companies. So not carried capitalization of expenses for creation or acquisition of intangible assets. Thus, we have a low level of investment attractiveness of domestic enterprises. This makes it necessary to study the essence of intangible assets and adjust its concepts.
Keywords: нематеріальні активи; програмне забезпечення; ідентифікація; intangible assets; software; identification; кафедра обліку і аудиту