Пейзаж як сфера поетичного філософствування у ліриці Ліни Костенко - Векуа, Оксана Віталіївна (My University, 2014)
У статті окреслено проблеми «прочитання» та робиться спроба аналізу психологічних аспектів душі, що прагне кохати. Розглянуто творчість митця як подолання хаосу, нове розуміння взаємодії автора і тексту. Аналізується поезія Ліни Костенко «Послухаю цей дощ» з точки зору пейзажу та гармонії двох субстанцій – «Я» і «дощ», людська природа, усвідомлення себе і краси світу довкола себе, що вихоплює для читача око митця. The article ontlines the problem, “reading” and analyzes of psychology problem. Considered as overcoming the chaos of creativity, new insights interaction author and text. We analyze a poem by Lina Kostenko "Listen this rain" from the point of view of the landscape and the harmony of two substances - the "I" and "rain", human nature, self-awareness and the beauty of the world that reproduces the eyes of the writer to the reader.
Keywords: поезія; психологія; текст; poetry; psychology; text; кафедра гуманітарних дисциплін