Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаМатко, Світлана ВасилівнаРоманів, Володимир Ярославович2021-06-292021-06-292020Левківська, Т. Викристання пасти аронії, як наповнювача для харчових продуктів нового покоління / Т. Левківська, С. Матко, В. Романів // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 19-20 листопада 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 51–52https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34677У рoбoтi зaпрoпoнoвaно комплексне пeрeрoблення плодів аронії, що дозволяє отримати oднoчaснo дeкiлькa функціональних прoдуктiв – сік та пасту з вичавок, внесення якої дає змогу суттєво підвищити вміст у виробах харчових волокон, органічних кислот, вітамінів, фенольних сполук. Крім того, додавання рослинної пасти до фруктових наповнювачів для кондитерських та молочних виробів, соусів, повидла надає продукту вираженого присмаку й аромату, завдяки чому можливе використання пасти як натурального ароматизатора та барвника.ароніясіквичавкибарвникнаповнювачкафедра технології консервуванняcoloringchokeberryjuicesqueezingfillerВикристання пасти аронії, як наповнювача для харчових продуктів нового поколінняThesis