Біогенні наночастки металів та їх антиоксидантні властивості - Лазюка, Юлія Володимирівна; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2021)
Вільні радикали в організмі людини стають причиною передчасного старіння, захворювань серцево-судинної системи, різних видів злоякісних пухлин, тощо. Тому в останні десятиліття широкому вивченню піддаються речовини з антиоксидантними властивостями, зокрема і наночастки. Показано антиоксидантну дію наночасток золота (AuNPs), селену (SeNPs) та оксиду цинку (ZnONPs).
Keywords: наночастинки металів; антиоксидантні властивості; біосинтез; metal nanoparticles; antioxidant properties; biosynthesis; кафедра біотехнології і мікробіології