До питання про дефініції поняття «кластер» - Руднєва, Марина Григорівна (Видавництво географічної літератури "Обрії", 2010)
В статті проаналізовано різноманіття визначень поняття кластер. Виявлені ключові дефініції дозволяють впорядкувати наукові погляди стосовно його суті, як інтегрованого, системного поняття, що досі сприймається досить фрагментарно и потребує подальшого уточнення. The article analyzed a variety of definitions of the cluster. Identified key definition allows forming the scientific views of their essence, as an integrated concept, which is often studied sufficiently fragmented and needs further specification.
Keywords: кластер; промисловий кластер; регіональний кластер; regional cluster; cluster; industrial cluster; кафедра туристичного та готельного бізнесу