Дослідження вмісту вітамінів-антиоксидантів у бульбах смикавцю їстівного - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Базилюк, Марія Ігорівна; Рахметов, Джамал Бахлулович (My University, 2025)
Ми дослідили вміст природних антиоксидантів – аскорбінової кислоти та рутину у бульбах смикавцю їстівного, різного терміну зберігання. Встановлено, що у процесі зберігання кількість водорозчинних вітамінів С та Р у бульбах смикавцю їстівного знижується, відповідно, на 34 та 18 % від початкового вмісту. We investigated the content of natural antioxidants – ascorbic acid and rutin in tubers of the edible smykavets of different storage periods. It was found that during storage the amount of water-soluble vitamins C and P in tubers of the edible smykavets decreases, respectively, by 34 and 18% of the initial content.
Keywords: смикавець їстівний; аскорбінова кислота; рутин; ascorbic acid; rutin; кафедра технології оздоровчих продуктів