Сімахіна, Галина ОлександрівнаНауменко, Наталія Валентинівна2012-09-242012-09-242011978-966-1555-73-9https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2899З метою підвищення кріорезистентності рослинних клітин плодоовочевої сировини до дії низьких температур досліджено широкий спектр апробованих у кріомедицині та кріобіології протекторів проникаючої та непроникаючої дії з класу спиртів, амінокислот, білків, вуглеводів та полімерних сполук; показано можливість підвищення ефективності кріозахисту рослинних клітин за рахунок використання комбінованих сумішей кріопротекторів.In order to increase kriorezystentnosti plant cells produce raw materials to low temperatures was studied in a wide range of proven and Cryomedicine Cryobiology protectors penetrating and non-penetrating action of the class of alcohols, amino acids, proteins, carbohydrates and polymeric compounds the possibility of increasing the efficiency cryoprotection plant cells by using combined mixtures cryoprotectants.uk-UKдикорослі ягодибіотрансформаціядефростаціякріорезистентністьwild berriesbiotransformationdefrostedдефростацияcryoresistanceкафедра гуманітарних дисциплінкафедра технології оздоровчих продуктівТехнологія свіжозамороженої продукції з використаних кріопротекторівBook chapter