Polumbryk, MaksimKravchenko, VictorKirkova, Marina2014-04-152014-04-152013Polumbryk, M. O. Efficiency of food products with zinc required to control zinc deficiency disorders / M. O. Polumbryk, V. I. Kravchenko, M. S. Kirkova // The Second North and East European Congress on Food (NEEFood-2013) : другий північно- та східно-європейський конгрес з харчової науки (NEEFood-2013) : book of abstracts, 26-29 may 2013 / National university of food technologies. – Кyiv : NUFT, 2013. – Р. 203.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13971Zinc is widely used in human body enzyme synthesis with regard to small size of its ion and ability to readily complex with ligands. Zinc deficiency disorders are widespread in several developing countries.otherдефіцит цинкупорушення обміну речовинцинк-ферментифортифікації продуктів харчуванняцинковмісні комплексидефицит цинканарушения обмена веществцинк-ферментыфортификации продуктов питанияцинксодержащее комплексыzinc deficiencymetabolic disorderszinc metalloenzymesfood fortificationzinc-containing complexesкафедра екологічної безпеки та охорони працікафедра харчової хіміїEfficiency of food products with zinc required to control zinc deficiency disordersThesis