Аналітичний контроль вмісту нітратів у харчових продуктах та питній воді - Коваль, Алла Вікторівна; Стаднічук, Наталія Олександрівна; Деміч, Анна Анатоліївна; Кроніковський, Олег Ігоревич (My University, 2022)
На підставі проведеного інформаційного пошуку за напрямом роботи здійснено узагальнення отриманих даних щодо методів аналізу, в тому числі порівняння з фотометричним методом для визначення нітратів у питній воді, розробленим у Дослідницько-випробувальному токсикологічному центрі ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І.Медведя Міністерства охорони здоров’я України» (м. Київ).

On the basis of the conducted information search, a generalization of the obtained data on methods of analysis was carried out, including a comparison with the photometric method for determining nitrates in drinking water, developed at the Research and Testing Toxicological Center of the State Enterprise "Scientific Center of Preventive Toxicology, Food and Chemical Safety named after Academician L. I. Medved of the Ministry of Health of Ukraine" (Kyiv).
Keywords: нітрати; питна вода; харчові продукти; фотометрія; кафедра харчової хімії; nitrates; drinking water; food products; photometry