Генетичний алгоритм в задачах багатокритеріальної оптимізації - Полупан, Володимир Володимирович (My University, 2016)
Більшість розв’язуваних практичних задач допускають пошук рішень, що є оптимальним згідно з кількома критеріями. У цьому випадку задача багатокритеріальної оптимізації зводиться до однокритеріальної або декількох однокритеріальних задач оптимізації. Most solved practical problems allow finding solutions that are optimal according to several criteria. In this case, multi-criteria optimization problem is reduced to mono-criteria or more mono-criteria optimization problems.
Keywords: генетичний алгоритм; оптимізація; genetic algorithm; optimization; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка