Варені ковбаси з білковим стабілізатором на основі крові - Холод, Артем Михайлович; Толюпа, Тетяна Іванівна; Дьяченко, Євгенія Олегівна; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2019)
У технології виробництва м'ясопродуктів використовується харчова кров, одержувана в результаті забою великої рогатої худоби та свиней. Частка даної сировини досить велика і становить від 3 до 6% живої маси тварин. Кров містить, крім білка, необхідні організму біологічно активні речовини. Перед харчовою промисловістю постає завдання розширення асортименту і підвищення якості продукції, що випускається. Для ефективного використання крові запропоновано її використання в складі білкових стабілізаторів на основі колагенвмісної сировини. Використання крові в складі білкових стабілізаторів дозволяє уніфікувати процес виробництва м'ясомістких з використанням некондиційної сировини.
Keywords: кров харчова; варена ковбаса; стабілізатор білковий; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів