Московсько-литовська війна 1500-1503 рр. за українські землі - Казаков, Олександр Олексійович (My University, 1998)
Книга присвячена ключовому моменту у боротьбі між Російською державою та Великим князівством Литовським за давньоруські землі - війні 1500-1503 pp. На основі різноманітних опублікованих матеріалів та архівних джерел висвітлюються питання військово-політичної боротьби, міжнародних відносин у Східній Європі на межі XV-XVI ст. Автор розглядає такі актуальні і в наш час проблеми, пов'язані з правом населення самому вирішува¬ти власну долю співвідношенням добровільності та насильства в ході форму¬вання Російської держави, місцем міжнаціональних і міжконфесійних конфліктів у процесі державотворення. The book is dedicated to a key moment in the struggle between the Russian government and the Grand Duchy of Lithuania on ancient earth - war 1500-1503 pp. Based on various published materials and archival sources, specific issues of military - political struggle International Relations in Eastern Europe on the brink of XV-XVI centuries. The author discusses such important and nowadays the problems associated with the right people to decide their own destiny ratio voluntary and violence during the formation of the state, place of ethnic and religious conflicts in the state.
Keywords: Московська держава; Велике князівство Литовське; міжнародні відносини; кримське панство; дипломатична боротьба; Київська трагедія 1482 р.; міжнаціональні конфлікти; мирний договір; Muscovy; Grand Duchy of Lithuania; international relations; Crimean gentlemen; diplomatic struggle; Kiev tragedy of 1482; ethnic conflict; peace treaty; кафедра гуманітарних дисциплін