Дослідження впливу борошна круп’яних культур на показники якості сухарних виробів - Богомаз, Юрій; Мельник, Анжеліка; Кизимчук, Владислав; Михонік, Лариса Анатоліївна (My University, 2018)
Досліджували вплив борошна круп’яних культур на показники якості здобних сухарів. В рецептуру сухарних виробів включали 20 % ячмінного борошна, борошна з зеленої та з темної гречки замість маси пшеничного борошна вищого сорту Сухарі з борошном круп’яних культур мають високі органолептичні показники та отримали схвальну оцінку дегустаторів. Внаслідок високої водопоглинальної та водоутримувальної здатності та більшою, порівняно з існуючими нормами, тривалістю намокання сухарів, борошно з темної гречки недоцільно використовувати в технології сухарних виробів.The influence of cereal flour on the quality indicators of butter crackers was studied. The recipe for crackers included 20% barley flour, green and dark buckwheat flour instead of the mass of high-grade wheat flour. Crackers with cereal flour have high organoleptic indicators and received a favorable assessment from tasters. Due to the high water absorption and water retention capacity and the longer, compared to the existing standards, duration of soaking of crackers, dark buckwheat flour is impractical to use in the technology of crackers.
Keywords: сухарні вироби; борошно круп'яних культур; технологічний процес; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; cereal flour; baked goods; technological process