Чернівецький університет – шедевр архітектури епохи Габсбургів - Литвин, Юлія; Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2020)
Чернівецький університет ім. Юрія Федьковича – це не лише alma mater, а й надзвичайно популярний туристичний об’єкт. Він є одним із найстаріших класичних університетів в Україні. Розташований у величній будівлі сучасних Чернівців – комплексі, спорудженому в 1864–1882 рр. як резиденція буковинських митрополитів за проектом відомого чеського архітектора Йосифа Главки. Chernivtsi University Yuri Fedkovych is not only an alma mater, but also an extremely popular tourist attraction. It is one of the oldest classical universities in Ukraine. It is located in the majestic building of modern Chernivtsi - a complex built in 1864-1882 as the residence of the Bukovynian metropolitans designed by the famous Czech architect Josyf Hlavka.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; епоха Габсбургів; Чернівецький університет; архітектура; Habsburg era; Chernivtsi University; architecture