Чиж, Юлія СергіївнаБашта (Шеремет), Алла Олексіївна2022-09-202022-09-202021Чиж, Ю. Збагачення плавлених сирів компонентами водоростей /Ю. Чиж, А. Башта // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 17-18 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 67–69https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37997Метою даної роботи є обґрунтування вибору джерел мікроелементу йоду та удосконалення способу отримання плавленого сиру, збагаченого композицією водоростей. Біологічною особливістю цистозіри та фукусу є виключна різноманітність, специфічність і неповторність складу біологічно активних речовин. Збагачення рецептури плавленого сиру обраною композицією водоростей буде сприяти підвищенню у готовому продукті як йоду, так і цілого комплексу мікроелементів та інших біологічно активних речовин. The purpose of this work is to substantiate the choice of sources of the trace element iodine and to improve the method of obtaining processed cheese enriched with the composition of algae. The biological feature of cystosira and fucus is the exceptional diversity, specificity and uniqueness of the composition of biologically active substances. Enriching the formula of processed cheese with a selected composition of algae will help to increase both iodine and a whole complex of trace elements and other biologically active substances in the finished product.otherплавлений сирйододефіцитводоростіprocessed cheeseiodine deficiencyalgaeкафедра технології оздоровчих продуктівЗбагачення плавлених сирів компонентами водоростейThesis