Вплив мікроклімату на стан працівників гарячих цехів у закладах ресторанного господарства - Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Радченко, Катерина Сергіївна (My University, 2015)
Для створення оптимальних умов праці важливе значення має швидкість руху повітря, що сприяє віддачі організмом тепла в зовнішнє середовище і прискорює випаровування вологи з поверхні шкіри, полегшуючи тим самим самопочуття працівника при високій температурі і високій відносній вологості повітря. Необхідно відзначити, що при температурі повітря вище 36,50С збільшення його швидкості дає протилежний, тобто нагріває ефект [3]. To create optimal conditions is important air velocity, which helps return the body heat into the environment and accelerates the evaporation of moisture from the skin, thereby facilitating health worker at high temperature and high relative humidity. It should be noted that when the air temperature above 36,50S increase its speed makes it the opposite, that heats the effect [3].
Keywords: ресторанне господарство; температура; умови праці; restaurant management; temperature; working conditions; кафедра екології та екоменеджменту