Соняшниковий знежирений лецитин у технології безглютенового хліба - Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор Федорович (My University, 2018)
Внесення соняшникового знежиреного лецитину в рисове тісто із застосуванням ферментативної модифікації крохмалю борошна сприяє інтенсифікації процесу спиртового бродіння в ньому, а також покращенню газоутримувальної здатності. Introduction of sunflower skimmed lecithin in rice the dough with the use of enzymatic modification of starch flour promotes the intensification of the process of alcohol fermentation in it, as well as the improvement of gas retention capacity.
Keywords: безглютеновий хліб; ферментативна модифікація крохмалю; поверхнево-активні речовини; фосфоліпіди; соняшниковий знежирений лецитин; gluten-free bread; enzymatic modification of starch; surface-active substances; sunflower fat-free lecithin; phospholipids; кафедра готельно-ресторанної справи