Розробка перевантажувальних пристроїв для автоматизованих ліній з виробництва твердих сирів - Деренівська, Анастасія Василівна; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2007)
Для реалізації технологічного циклу пакування твердого сиру необхідно сирний блок роз’єднати на сформовані порції заданої маси, а також нанести дату вироблення, марку сиру. Для цього в транспортній системі передбачені перевантажувальні пристрої різного конструктивного виконання. Використовуючи методику поетапного розділення складного плоского руху вантажів під час перевантаження — було проведене дослідження процесу розділення сирного блоку на порції і знайдено оптимальні геометричні параметри пристрою, кінематичні і динамічні параметри руху сирних блоків які дадуть змогу попередити можливі затори і ушкодження продукції. To realize the technological cycle of packing of hard pressed cheese, it is necessary to cut the cheese parallelepiped on the formed portions of the required mass, and also to put the date of development, the mark of cheese. For this purpose, in the transport system, there are reloading devices of various constructional designs. Using the method of gradual separation of complex flat traffic of cargoes during overload - a study was conducted on the separation process of a cheese unit in portions and the optimal geometric parameters of the device, kinematic and dynamic were found. parameters of the movement of cheese blocks that will enable to prevent possible congestion and damage to products.
Keywords: пакувальне обладнання; транспортна система; перевантажувальний пристрій; пристрій розрізання; твердий сир; packing equipment; transport system; reloading device; cutting device; hard-pressed cheeses; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки