Обґрунтування технології кулінарних м’ясних напівфабрикатів з використанням сочевиці - Руденко, Вячеслав Валерійович; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна (My University, 2024)
Одним з шляхів створення нових м’ясопродуктів підвищеної харчової цінності є комбінування тваринної сировини з сировиною рослинного походження. Це дозволяє отримувати продукти з високим вмістом рослинних білків чи збагачених природними біологічно активними речовинами. Сочевиця – екологічно чистий продукт, вона не накопичує шкідливих токсичних речовин (нітратів, радіонуклідів тощо), при цьому багата незамінними для організму людини амінокислотами, вітамінами, макро- і мікроелементами

One of the ways to create new meat products with increased nutritional value is to combine animal raw materials with raw materials of plant origin. This allows you to get products with a high content of vegetable proteins or enriched with natural biologically active substances. Lentils are an environmentally friendly product, they do not accumulate harmful toxic substances (nitrates, radionuclides, etc.), while they are rich in amino acids, vitamins, macro- and microelements indispensable for the human body
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кулінарні напівфабрикати; сочевиця; харчова цінність; culinary semi-finished products; lentils; nutritional value