Організаційно-економічні підходи до удосконалення технологій вітчизняних підприємств для отримання енергії з альтернативних (відновлювальних) джерел - Струнін, Віктор Володимирович (My University, 2008)
Кожна держава, яка прагне зберегти власну незалежність, повинна дбати про раціональне забезпечення власних потреб. Одне з пріоритетних місць займає потреба в енергоресурсах. Дана потреба має бути задоволена шляхом диверсифікації енергоджерел і носити характер стабільності та надійності. Кожна господарська одиниця має сприяти реалізації державних стратегій, в тому числі за рахунок здійснення необхідних перетворень в межах організації.

Each country, that press towards saving of its independence should worry about efficient securing of own needs. The energy-requirement is one of priority high on the list. This requirement should be satisfied by diversification of power sources and in character be stable and reliable. Every economic unit must promote an achievement of state strategies by its activity, including necessary changes inside the organization.
Keywords: енергозабезпечення; альтернативна енергетика; відновлювальна енергія; біогазові установки; energy providing; alternative energy; renewable energy; кафедра економіки праці та менеджменту