Особливості процесу виробництва крафтового пива - Данилюк, Андрій Романович; Коваль, Євген Миколайович; Мукоїд, Роман Миколайович (My University, 2025)
Розглянуто сучасні підходи до виробництва крафтового пива з використанням нетрадиційної сировини, що дозволяє створювати унікальні напої з новими органолептичними властивостями. Зокрема, використання фруктів, овочів, прянощів, молока, морських водоростей та альтернативних зернових (рис, кукурудза, сорго) дозволяє розширити асортимент пива, покращити його смак, аромат, колір і функціональні характеристики. Описано особливості підбору, підготовки та дозування нестандартної сировини, а також контроль параметрів бродіння. Зазначено, що така сировина може впливати на стабільність і безпечність продукту, тож потребує ретельного технологічного контролю. Використання місцевої сировини також сприяє розвитку регіонального виробництва. Представлено переваги інноваційного підходу для задоволення зростаючих запитів споживачів.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; пиво; крафт; нетрадиційна сировина