Динаміка державного боргу України та управління ним - Геник, Світлана Ярославівна; Салатюк, Ніна Миколаївна (My University, 2014)
Необхідність в додаткових коштах для покриття бюджетного дефіциту в багатьох країнах світу вимушує уряди держав звертатись до додаткових джерел фінансування, таких як кредити. Але наразі сучасний стан фінансової кризи в Україні можна охарактеризувати як кризу надмірної заборгованості. Протягом останніх півтора року обсяги державного боргу зросли з 473 млрд. грн. до 552 млрд. грн., в основному цей ріст був забезпечений суттєвим збільшенням внутрішніх запозичень, які з початку 2012 р. до жовтня 2013 р. зросли з 173 млрд. 707.7 млн. грн. до 261млрд. 529 млн. грн. The need for additional funds to cover budget deficits in many countries, forcing governments to address additional sources of financing, such as loans. But now the current state of the financial crisis in Ukraine could be described as a crisis of excessive indebtedness. Over the last eighteen months the national debt rose from 473 billion. UAH. to 552 billion. UAH., basically this growth was achieved substantial increase in domestic borrowing, which from the beginning of 2012 to October 2013 increased from 173 billion. 707.7 million. UAH. to 261mlrd. 529 million. UAH.
Keywords: державний борг; кошти; криза; кредитна політика; public debt; funds; crisis; credit policy; кафедра економічної теорії